Stichting Steuncomité Eemnes-Oekraïne

oekraine@steuncomite-eemnes.nl

KVK-nummer: 85737909

ACTIEAGENDA

24 juni 2023 – HET VERHAAL VAN DE VLUCHTELING in het Huis van Eemnes

De Koerdische dichter Baban Kirkuki en de Oekraïense zanger Inoyson komen zaterdagavond 24 juni a.s. naar het Huis van Eemnes en gaan optreden op de avond van HET VERHAAL VAN DE VLUCHTELING, een ontmoeting met zangers, dichters en muzikanten.

       Baban Kirkuki (links) en Inoyson (rechts).

Goede Buren Eemnes, het Steuncomité Eemnes-Oekraïne en het Burgercomité Vluchtelingen Blaricum organiseren deze avond in het kader van Wereld Vluchtelingen Dag. Een en ander gebeurt in samenwerking met Bibliotheek Gooi+ en met ondersteuning van de Gemeente Eemnes en Rotary International, afdeling Laren-Blaricum. De toegang is dan ook gratis, maar wij vragen u om uw komst van tevoren te melden (zie hieronder). De organisatoren nodigen inwoners van Blaricum, Eemnes en Laren uit om samen stil te staan bij wat het betekent om te vluchten en een nieuw bestaan in een ander land op te bouwen.

Waar? Theaterzaal Huis van Eemnes
Wanneer? Zaterdag 24 juni 2023, 20:00 uur
Toegang? Gratis, zaal  open vanaf 19:30 uur 
Aanmelden:  goedebureneemnes@gmail.com  of op vrijdagochtend in het Taalcafé Eemnes (in Huis van Eemnes).

Programmadetails

Het is naast Baban en Inoyson een gevarieerd programma met veel hoogtepunten zoals een internationaal Eemnesser kinderkoor, zangeres Marga Hilhorst, de Larense spoken word artiest Sean Bogaers en dorpsdichter Anne Roozeboom en haar zus Nicolette Schröder die onder meer het Taalcafélied zingen. Elif draagt een gedicht voor.

Baban Kirkuki vertelt het verhaal van zijn vlucht uit het Irak van Saddam Hoessein, waar hij als jonge dichter voor de keus stond: propagandist worden van de regering of het land verlaten. Hij toverde met woorden in zijn geboorteland, maar zijn talent als dichter verloor hij niet. Hij is lid van het Utrechtse Stadsdichtersgilde en heeft vier dichtbundels in het Nederlands op zijn naam staan.

Inoyson, een jonge artiest uit Oekraïne, besluit deze avond met eigen liedjes en composities. De spirituele muziek van Inoyson is beïnvloed door verschillende muziekstromingen, zoals neoclassic, alternatieve jazz en trip hop.

LATER IN 2023

We overwegen plannen met het oog op de schoolvakantie. Mail eventueel je suggesties aan oekraine@steuncomite-eemnes.nl.